Χρεώσεις συστήματος

 

Περίοδος Χρέωση (€)
Χρήση έως μία ώρα δωρεάν
Μετά το πέρας της πρώτης ώρας και μέχρι τις 24 ώρες 0,50 για κάθε ημίωρο

Μετά το πέρας των 24 ωρών

Οριστική απώλεια ή επιστροφή ποδηλάτου

450,00
Ελάχιστη Πίστωση Ηλεκτρονικού Πορτοφολιού 1,00
Χρέωση ζημιάς Αναλόγως της ζημιάς με ανώτατο όριο 450,00

 

Λοιπά
Σε περίπτωση που ο χρήστης οφείλει κάποιο ποσό στον Δήμο (αρνητικό ποσό στο ηλεκτρονικό του πορτοφόλι), το σύστημα δεν του επιτρέπει τη χρήση οποιουδήποτε ποδηλάτου έως και την αποπληρωμή του αντίστοιχου ποσού.

Εάν το ποσό δεν έχει αποπληρωθεί σε εύλογο χρονικό διάστημα, ο Δήμος Ερμούπολης-Σύρου δύναται να προβεί σε Διαδικασία Βεβαίωσης Οφειλής.

* Για εγγραφή στο σύστημα από το κιόσκι ή την ιστοσελίδα υπάρχει χρέωση ενός ευρώ. Το ποσό αυτό πιστώνεται στο ηλεκτρονικό πορτοφόλι του χρήστη.

Για να χρησιμοποιήσετε το Σύστημα πρέπει να έχετε επαρκές υπόλοιπο στο CycloWallet σας.

Μπορείτε να παραλάβετε ποδήλατο όσες φορές θέλετε. Αν κάθε φορά η διάρκεια χρήσης δεν ξεπεράσει τα 60’, δεν υφίσταται οποιαδήποτε επιπλέον χρέωση.

Αν υπερβείτε τα 60’ σε κάποια διαδρομή σας, θα χρεωθείτε ανάλογα με τη διάρκειά της: Για παράδειγμα, μια διαδρομή διάρκειας 75’, θα χρεωθεί με επιπλέον ποσό €0,50 (χρεώση «διαδρομής»). Η χρέωση της διαδρομής λειτουργεί πρακτικά σαν «ποινή» για τη διακράτηση του ποδηλάτου πέραν του εύλογου χρόνου. Παράλληλα, αυξάνει την πιθανότητα εξυπηρέτησης περισσότερου κόσμου με τον ίδιο αριθμό ποδηλάτων.

Αν έπειτα από κάποια διαδρομή σας το CycloWallet σας παραμείνει χωρίς χρήματα, θα λάβετε σχετική ειδοποίηση στο email σας. Για να χρησιμοποιήσετε ξανά το Σύστημα θα πρέπει να «τροφοδοτήσετε» το CycloWallet σας (το ελάχιστο ποσό είναι 1€).